Lidt madkunst – på Kunst cafeen

Blot 100 meter fra en af Danmarks mest kendte og flotteste strande finder man et godt spisested, som løfter niveauet for maden, man ellers kan blive pint med i de turistramte sommer-områder i Danmark. Sådan er det ikke på Kunst Cafeen i Blokhus…

Vi – et selskab på en håndfuld – ankommer til spisestedet, efter det var lidt kompliceret at finde en parkeringsplads i den berømte badeby med den meget brede sandstrand. Efter lidt betænkningstid og ventetid lykkedes det os at få et bord udenfor, men det var desværre ikke den eneste gang denne aften, at vi må vente lidt.

Efter vi har bestilt – efter fem minutters ventetid – går der faktisk lang tid, inden vores drikkevarer og især vores mad ankommer fra det ellers meget venlige og servicemindede personale, men ventetiden bliver hurtigt glemt, for maden er et stort plus og faktisk langt over, hvad man ellers møder på cafeer, og som tidligere nævnt især i turistramte områder i højsæsonen.

De håndskårne pommes frites med hvidløgsmayonnaise samt de velsmagende skalddyr og fisk i flere afskygninger løfter niveauet samt gør en ekstra glad, når man næsten kan høre Vesterhavets bølger i baggrunden.

Ventetiden er som tidligere nævnt glemt og maden er solid, men ikke ”et gastronomisk minde”, som ellers er cafeens slogan, i dette har de i øvrigt også ”hjertevarme”, som cafeen lever mere op til. For på Kunst Cafeen gør de sig tydeligvis umage, hvilket spejler helt igennem, og er man i tvivl om en cafés niveau, når man entrerer, så er et godt fif at kigge i baren. Finder man de letgenkendelige ”Monin-flasker” med hvide etiketter, så er det et sted med smag for kvalitet. For sirupflaskerne har høj kvalitet, og dermed har mange af dem, som bruger dem også dette.

Det gør Kunst Cafeen, som jeg vil give dem fem af seks stjerner, da maden har et højt niveau i forhold til prisen, men ventetiden og den manglende mulighed for bordreservation trækker meget ned i min verden.

Når det er sagt, bliver jeg glad over at møde steder, hvor man gør sig umage og ikke bare forfalder til lette løsninger med tarveligt ”Fast food”, men i stedet gerne vil lave god solid mad – i et ellers lidt kedelig menukort. Kigger man andre steder i Blokhus, finder man en masse af det modsatte, så tak til Kunst Cafeen for en dejlig aften, hvor de afsluttende drinks var af høj klasse – ligesom meget andet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *