Start med at rense blåmuslingerne grundigt i koldt vand og skær ”skægget” af. Varm olien op i en gryde og svits løg, hvidløg og de friske timiankviste i et par minutter. Kom hvidvin i og varm op før blå-muslingerne tilsættes. Blåmuslingerne skal dampes i ca. 5 min. Læg låg på og ryst gryden et par gange. Smag til med salt og peber. Uåbnede blåmuslinger smides væk med det samme.
Man kan også si de færdige mus- linger fra og hælde muslingefonden tilbage i gryden. Du kan evt. tilsætte piskefløde og kog fonden lidt ind, hvis du ønsker at lave en lækker cremet muslingesauce. Muslingefonden kan også gemmes i fryseren til senere brug.
Kom de færdige blåmuslinger i en stor skål og drys med frisk hakket persille.
Serveres med lækkert koldhævet brød, køligt hvidvin og evt. en syrlig aioli. Du kan også lave den klassiske franske ret – Moules Frites, hvor du serverer sprøde pommes frites til.
Ingredients
Directions
Start med at rense blåmuslingerne grundigt i koldt vand og skær ”skægget” af. Varm olien op i en gryde og svits løg, hvidløg og de friske timiankviste i et par minutter. Kom hvidvin i og varm op før blå-muslingerne tilsættes. Blåmuslingerne skal dampes i ca. 5 min. Læg låg på og ryst gryden et par gange. Smag til med salt og peber. Uåbnede blåmuslinger smides væk med det samme.
Man kan også si de færdige mus- linger fra og hælde muslingefonden tilbage i gryden. Du kan evt. tilsætte piskefløde og kog fonden lidt ind, hvis du ønsker at lave en lækker cremet muslingesauce. Muslingefonden kan også gemmes i fryseren til senere brug.
Kom de færdige blåmuslinger i en stor skål og drys med frisk hakket persille.
Serveres med lækkert koldhævet brød, køligt hvidvin og evt. en syrlig aioli. Du kan også lave den klassiske franske ret – Moules Frites, hvor du serverer sprøde pommes frites til.