Dampede muslinger i hvidvin – Moules

Kategori, , , SværhedsgradLet
Antal4 portioner
Forberedelse5 minTilberedning10 minSamlet tidsforbrug15 min
 2000 gram Blåmuslinger (4 pers.)
 1 Finthakket løg
 2 Hvidløg
 5 Kviste timian
 1 Bundt finthakket persille
 2 ml Hvidvin
 3 spsk Olivenolie
 Salt og Peber
1

Start med at rense blåmuslingerne grundigt i koldt vand og skær ”skægget” af. Varm olien op i en gryde og svits løg, hvidløg og de friske timiankviste i et par minutter. Kom hvidvin i og varm op før blå-muslingerne tilsættes. Blåmuslingerne skal dampes i ca. 5 min. Læg låg på og ryst gryden et par gange. Smag til med salt og peber. Uåbnede blåmuslinger smides væk med det samme.

2

Man kan også si de færdige mus- linger fra og hælde muslingefonden tilbage i gryden. Du kan evt. tilsætte piskefløde og kog fonden lidt ind, hvis du ønsker at lave en lækker cremet muslingesauce. Muslingefonden kan også gemmes i fryseren til senere brug.
Kom de færdige blåmuslinger i en stor skål og drys med frisk hakket persille.

3

Serveres med lækkert koldhævet brød, køligt hvidvin og evt. en syrlig aioli. Du kan også lave den klassiske franske ret – Moules Frites, hvor du serverer sprøde pommes frites til.

Ingredients

 2000 gram Blåmuslinger (4 pers.)
 1 Finthakket løg
 2 Hvidløg
 5 Kviste timian
 1 Bundt finthakket persille
 2 ml Hvidvin
 3 spsk Olivenolie
 Salt og Peber

Directions

1

Start med at rense blåmuslingerne grundigt i koldt vand og skær ”skægget” af. Varm olien op i en gryde og svits løg, hvidløg og de friske timiankviste i et par minutter. Kom hvidvin i og varm op før blå-muslingerne tilsættes. Blåmuslingerne skal dampes i ca. 5 min. Læg låg på og ryst gryden et par gange. Smag til med salt og peber. Uåbnede blåmuslinger smides væk med det samme.

2

Man kan også si de færdige mus- linger fra og hælde muslingefonden tilbage i gryden. Du kan evt. tilsætte piskefløde og kog fonden lidt ind, hvis du ønsker at lave en lækker cremet muslingesauce. Muslingefonden kan også gemmes i fryseren til senere brug.
Kom de færdige blåmuslinger i en stor skål og drys med frisk hakket persille.

3

Serveres med lækkert koldhævet brød, køligt hvidvin og evt. en syrlig aioli. Du kan også lave den klassiske franske ret – Moules Frites, hvor du serverer sprøde pommes frites til.

Dampede muslinger i hvidvin – Moules

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *