Print Options:

De bedste vafler

Antal12 portionerForberedelse10 minTilberedning30 minSamlet tidsforbrug40 min

 1 æg
 5 dl mælk
 4 dl hvedemel
 2 tsk bagepulver
 100 gram smør
 1,50 spsk rørsukker (eller alm. sukker)
 1 knivspids salt
 1 tsk vanillesukker
 0,50 tsk kardemomme
 0,50 tsk kanel
1

I bund og grund skal det hele bare blandes sammen og i vaffeljernet! Men får at gøre det let for dig selv og undgå klumper i dejen og andre fejl, så gør du lige sådan her:

Hæld alle tørre ingredienser igennem en si, tilsæt derefter æg og pisk dejen rigtig godt igennem - med håndpisker eller lign.
Smelt derefter smørret, fx i microovn, så det er smeltet i den grad, så det er meget blødt, men det må ikke være rygende varmt og slet ikke brunet. Tilføjet det til dejen og pisk videre.

2

Pensel vaffeljernet helst med smør, men ellers Becel eller smagsneutral olie (fx rapsolie eller kokosolie) - eller brug en smørspray/oliespray.
Hæld dejen på fx med deciliter-målebægeret - husk at de hæver lidt, så de skal ikke være fyldt helt ud med tykt lag dej til kanterne i vaffeljernet. Men fortvivl ikke - den første er alligevel altid en test til kokken! :)

Bag vaflerne i vaffeljernet til de er flot brunede.

(Afhængigt af hvor god din nonstick belægning på vaffeljernet er, skal det lige pensles med fedtstof løbende undervejs, fx ved hver anden vaffel.)

3

Serveres med det sædvanlige - syltetøj, sukker og/eller flourmelis - evt. sirup, hvis du føler dig udenlansk. ;-) Skal du flotte dig kan der tilføjes friske bær og evt. en god is.

Tips:
- Man har tit for vane at stable vaflerne i et ordentlig læs på en tallerken - lad være med det! Så bliver de bløde, og vafler SKAL være sprøde. Så server dem straks, eller placer dem enkeltvis, eksempelvis på risten i ovnen (men ikke for længe, for så bliver de tørre).
- Har du alligevel en øl åben - eller har brug for en undskyldning for at åbne en - så udskift ½ dl. af mælken med øl. Det giver ekstra sprødhed.
- jo federe mælk, jo bedre er det egentlig - men alligevel bruger vi altid minimælk, fordi det er det, vi har. Bruger du sødmælk, så tag lige 1/4 dl af melet fra, så dejen ikke bliver for tyk.

Nutrition Facts

Portioner 0