Havregrød er let at lave - men man skal lige kende opskriften. Og helst en god en - så her får du opskriften på, hvordan du laver den bedste havregrød. 🙂
Opskriften på havregrød er i bund og grund 1 del havregryn til 2 dele væske. Længere behøver den ikke være.
Men sørger du for at bruge mælk i stedet for vand, så smager det bedre, og bruger du lige lidt mere mælk end 1:2-forholdet angiver, så bliver konsistensen lige lidt bedre.
Så i bund og grund blander du havgryn og mælk i en gryde, skruer op på middelvarme og rører rundt.
Så tilføjer du salt og kardemomme. Evt. lidt mere end et knivspids af kardemommen, hvis det gerne må smage af lidt mere.
Vanille og kanel må også gerne komme direkte i grøden for yderligere smag.
Fortsæt opvarmning under omrøring indtil havregrøden koger. Så skruer du ned igen på lavere blus.
Nu er havregrøden allerede klar til at spises - eller hvis du vil have lidt tykkere konsistens kan du lige lade den koge videre lidt længere tid. Men husk, at konsistensen bliver tykkere under afkøling.
Pro tip: Hvis havregrøden skal spises hurtigt, fx af et sultent barn, så gem lidt af mælken til efter grøden er kogt op og du har skruet ned for blusset: Så køler den sidste slat mælk grøden lidt ned, så den hurtigere er klar i en børnevenlig temperatur. Anret evt. også på en flad tallerken for yderligere hurtig nedkøling.
Server med smørklat og kanel/kanelsukker.
Pift fx op med æbler skåret i tern - kanel og æble går super godt sammen.
Ingredients
Directions
Opskriften på havregrød er i bund og grund 1 del havregryn til 2 dele væske. Længere behøver den ikke være.
Men sørger du for at bruge mælk i stedet for vand, så smager det bedre, og bruger du lige lidt mere mælk end 1:2-forholdet angiver, så bliver konsistensen lige lidt bedre.
Så i bund og grund blander du havgryn og mælk i en gryde, skruer op på middelvarme og rører rundt.
Så tilføjer du salt og kardemomme. Evt. lidt mere end et knivspids af kardemommen, hvis det gerne må smage af lidt mere.
Vanille og kanel må også gerne komme direkte i grøden for yderligere smag.
Fortsæt opvarmning under omrøring indtil havregrøden koger. Så skruer du ned igen på lavere blus.
Nu er havregrøden allerede klar til at spises - eller hvis du vil have lidt tykkere konsistens kan du lige lade den koge videre lidt længere tid. Men husk, at konsistensen bliver tykkere under afkøling.
Pro tip: Hvis havregrøden skal spises hurtigt, fx af et sultent barn, så gem lidt af mælken til efter grøden er kogt op og du har skruet ned for blusset: Så køler den sidste slat mælk grøden lidt ned, så den hurtigere er klar i en børnevenlig temperatur. Anret evt. også på en flad tallerken for yderligere hurtig nedkøling.
Server med smørklat og kanel/kanelsukker.
Pift fx op med æbler skåret i tern - kanel og æble går super godt sammen.