Kjersti`s Ostesouffle`

Super lørdagsret

 4 spsk Smør
 56 spsk Mel
 7 Æg
 45 dl Letmælk
 1 tsk Salt
 1 tsk Peber
 ½ tsk Muskatnød
 450 gram Lagret ost

1

Start med den hvide sauce. Smelt smør, tilsæt mel og tilsæt herefter mælk under omrøring.

2

Skil blommen fra hviden og tilsæt kun blommerne i den hvide sauce.
Hviden gemmes og piskes stive til sidst.

3

Tilsæt salt, peber og muskatnød.

4

Tilsæt revet ost. Vælg din yndlingsost, gerne med meget smag i eks: gauda, emmentaler, jarlsberg

5

Vend de stivpiskede hvider forsigtigt rundt i ostesaucen.

6

Hæld ostesaucen i et ildfast fad, smør gerne fadet inden med lidt olie/ smør.
Stilles herefter i ovnen på 180 grader i ca 50-60 min. til skorpen er gylden og souffle`n er hævet op.

Server med salat og brød.