Kyllinge-karbonader

Den gode gamle danske klassiker - karbonader - i ny version, hvor der er brugt kyllingefars. 

BedømmelseSværhedsgradMiddel

Kyllingkarbonader

Antal10 portioner
Forberedelse30 minTilberedning15 minSamlet tidsforbrug45 min

 900 gram kyllingefars/hakket kyllingekød
 4 æg
 1 bundt forårsløg
 1 fed hvidløg
 1 stor gulerod
 rasp
 mel

1

Tænd ovnen på 190 grader varmluft.

Start med at røre farsen sammen med 3 tsk salt. Det er lettest i en røremaskine i 3 min., for den skal gerne have "godt med tæsk"! Hvis du rører den i hånden skal du blive ved i mindst 5 min. med så meget power, du kan finde 🙂

2

Hak alle grøntsager til små stykker i en minihakker.
Dvs.:
- Skær gulerødder i stykker, der passer i en minihakker....

3

.. og hak dem igennem til små stykker i minihakkeren. Det skal ikke blive en smoothie, men det skal være ret små stykker.

4

Gør det samme med forårsløg - hak dem i små stykker og kør dem i minihakkeren.
Skær også hvidløget i små stykker og smid det enten med i minihakkeren eller lav det finthakket med kniven.

5

Del 3 af æggene i blommer og hvider. Hviderne skal du gemme i en skål til senere, og de 3 æggeblommer hælder du i farsen.
Tilsæt også de hakkede grøntsager inkl. hvidløg og tilføj noget peber - bare en lille teskefuld, eller mindre, hvis du ikke er vild med peber.
Rør farsen godt sammen. Tilsæt et par spsk mel og rør farsen lidt videre.

6

Sæt 3 skåle op, så du er klar til panering:
- det sidste æg og de overskydende æggehviderne piskes sammen
- mel
- rasp

7

Del farsen i cirka 10-12 kugler - det klistrer, så det kan være en fordel lige at kunne skylle hænderne, så du kan få dem til at slippe lettere. 🙂
Dyp dem i mel først, så en tur i ægge-massen og slut af med rasp: Så er de panerede og klar til panden.
Steg dem i 1½ min på hver side på en varm pande med rigeligt med fedtstof (smør / olie / margarine / Becel m.v. - gør ikke den store forskel). Sæt dem slutteligt i et ildfast fad i ovnen i 12-14 min.

8

Ekstra tips:
- Server evt. med ovnkartofler. Eller kør den helt klassiske/gammeldags med kogte kartofler og god, tyk sovs.
- En æggeblomme fra eller til i farsen - samt om der er f.eks. 700 eller 900 gram fars gør ikke den store forskel. Har du mindre fars kan du bruge en æggeblomme mindre.
- Forårsløg kan frit udskiftes med alm. løg.
- Hakkede krydderurter kan tilføjes farsen og give lidt ekstra smag.
- Der er her taget udgangspunkt i, at man kun kan spise 1 af de store karbonader. Tilpas opskriften, hvis du laver til meget sultne folk - fx lidt mindre "bøffer", så man kan få 2..

Ingredients

 900 gram kyllingefars/hakket kyllingekød
 4 æg
 1 bundt forårsløg
 1 fed hvidløg
 1 stor gulerod
 rasp
 mel

Directions

1

Tænd ovnen på 190 grader varmluft.

Start med at røre farsen sammen med 3 tsk salt. Det er lettest i en røremaskine i 3 min., for den skal gerne have "godt med tæsk"! Hvis du rører den i hånden skal du blive ved i mindst 5 min. med så meget power, du kan finde 🙂

2

Hak alle grøntsager til små stykker i en minihakker.
Dvs.:
- Skær gulerødder i stykker, der passer i en minihakker....

3

.. og hak dem igennem til små stykker i minihakkeren. Det skal ikke blive en smoothie, men det skal være ret små stykker.

4

Gør det samme med forårsløg - hak dem i små stykker og kør dem i minihakkeren.
Skær også hvidløget i små stykker og smid det enten med i minihakkeren eller lav det finthakket med kniven.

5

Del 3 af æggene i blommer og hvider. Hviderne skal du gemme i en skål til senere, og de 3 æggeblommer hælder du i farsen.
Tilsæt også de hakkede grøntsager inkl. hvidløg og tilføj noget peber - bare en lille teskefuld, eller mindre, hvis du ikke er vild med peber.
Rør farsen godt sammen. Tilsæt et par spsk mel og rør farsen lidt videre.

6

Sæt 3 skåle op, så du er klar til panering:
- det sidste æg og de overskydende æggehviderne piskes sammen
- mel
- rasp

7

Del farsen i cirka 10-12 kugler - det klistrer, så det kan være en fordel lige at kunne skylle hænderne, så du kan få dem til at slippe lettere. 🙂
Dyp dem i mel først, så en tur i ægge-massen og slut af med rasp: Så er de panerede og klar til panden.
Steg dem i 1½ min på hver side på en varm pande med rigeligt med fedtstof (smør / olie / margarine / Becel m.v. - gør ikke den store forskel). Sæt dem slutteligt i et ildfast fad i ovnen i 12-14 min.

8

Ekstra tips:
- Server evt. med ovnkartofler. Eller kør den helt klassiske/gammeldags med kogte kartofler og god, tyk sovs.
- En æggeblomme fra eller til i farsen - samt om der er f.eks. 700 eller 900 gram fars gør ikke den store forskel. Har du mindre fars kan du bruge en æggeblomme mindre.
- Forårsløg kan frit udskiftes med alm. løg.
- Hakkede krydderurter kan tilføjes farsen og give lidt ekstra smag.
- Der er her taget udgangspunkt i, at man kun kan spise 1 af de store karbonader. Tilpas opskriften, hvis du laver til meget sultne folk - fx lidt mindre "bøffer", så man kan få 2..

Kyllinge-karbonader

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *