Pulled pork er efterhånden en moderne klassiker - og det er velfortjent. For det er lækkert! Det kan dog være lidt besværligt enten at holde gang i grillen i tilstrækkeligt mange timer, eller at reservere ovnen i ligeså mange timer.. Pulled pork i sous vide er super let, og det smager fantastisk, da sous holder på smagen.

KokChristian
BedømmelseSværhedsgradLet

Pulled pork i sousvide

Antal6 Servings
Forberedelse15 minTilberedning1 daySamlet tidsforbrug1 day 15 min

 1 nakkesteg
 pulled pork rub

1

Opskriften er kort og godt, at du skal:
- dry rubbe din nakkesteg 2 døgn før du skal spise
- vakuumpak den og lad den ligge i køleskab
- 24 timer før spisning, skal den i sous vide ved 74 grader.
- efter 24 timer i sous vide smider du stegen i ovnen ved 200 grader en halv times tid - det sidste stykke tid på grill.

Eller hvis vi lige tager den med dage og klokkeslet, hvis det lettere at forholde sig til:

Hvis vi skal spise lørdag kl 18:
- Torsdag aften: Dry-rubbe og vakuum ca 2 x 1 kg kød.
- Fredag kl 17:30: Kød i sous vide. 24 timer ved 74 grader.
- Lørdag kl 17:30. Ud af sous vide og 30 min i ovn/grill ved 200 grader. Slut af med grillfunktion for god crust, fx 5-8 minutter.

Pulled pork sous vide

2

Sådan ser kødet ud INDEN det har været i ovnen og er trukket fra hinanden.
Det bliver så mørt i sous vide, at det allerede ved at blive gaflet over i et ildfast fad går helt fra hinanden. 🙂 Mums!

Hæld noget af væden fra posen med i det indfaste fat, - men ikke det hele: Det skal ikke ligne en suppe, men bare være fugtet godt igennem med en 1/2 cm væde i bunden af fadet. Bland evt. med lidt æble juice eller cola, hvis du vil tilføje lidt sødme.

Hæld lidt mere pulled pork rub ud over kødet i fadet, hvis du vil give det lidt mere smag.

3

Slutteligt tager du kødet ud af ovnen og trækker det (yderligere) fra hinanden med et par gafler.

Du kender naturligvis pulled pork burgeren med coleslaw og BBQ-sauce, men overvej også pulled pork som ingrediens i en tortilla - det er også super godt!

Ingredients

 1 nakkesteg
 pulled pork rub

Directions

1

Opskriften er kort og godt, at du skal:
- dry rubbe din nakkesteg 2 døgn før du skal spise
- vakuumpak den og lad den ligge i køleskab
- 24 timer før spisning, skal den i sous vide ved 74 grader.
- efter 24 timer i sous vide smider du stegen i ovnen ved 200 grader en halv times tid - det sidste stykke tid på grill.

Eller hvis vi lige tager den med dage og klokkeslet, hvis det lettere at forholde sig til:

Hvis vi skal spise lørdag kl 18:
- Torsdag aften: Dry-rubbe og vakuum ca 2 x 1 kg kød.
- Fredag kl 17:30: Kød i sous vide. 24 timer ved 74 grader.
- Lørdag kl 17:30. Ud af sous vide og 30 min i ovn/grill ved 200 grader. Slut af med grillfunktion for god crust, fx 5-8 minutter.

Pulled pork sous vide

2

Sådan ser kødet ud INDEN det har været i ovnen og er trukket fra hinanden.
Det bliver så mørt i sous vide, at det allerede ved at blive gaflet over i et ildfast fad går helt fra hinanden. 🙂 Mums!

Hæld noget af væden fra posen med i det indfaste fat, - men ikke det hele: Det skal ikke ligne en suppe, men bare være fugtet godt igennem med en 1/2 cm væde i bunden af fadet. Bland evt. med lidt æble juice eller cola, hvis du vil tilføje lidt sødme.

Hæld lidt mere pulled pork rub ud over kødet i fadet, hvis du vil give det lidt mere smag.

3

Slutteligt tager du kødet ud af ovnen og trækker det (yderligere) fra hinanden med et par gafler.

Du kender naturligvis pulled pork burgeren med coleslaw og BBQ-sauce, men overvej også pulled pork som ingrediens i en tortilla - det er også super godt!

Pulled pork i sous vide