Roastbeef, eller roastbøf som visse kalder det i min del af landet, er en perfekt udskæring at tilberede i sous vide. Roastbeef er typisk en meget fedtfattig udskæring, så den kan let blive tør eller kedelig, hvis den får for meget i en traditionel tilberedning. I sous vide rammer du derimod den saftige, røde farve indvendigt med en god branket yderside - lige som du skal.
Rostbeef kan være skåret af alt muligt kød - men typisk er det skåret af inderlår, tyksteg eller okseklump. Klumpen vil jeg personligt undgå - mens tyksteg godt kan gå hvis kødet er af god kvalitet, og inderlåret er der, hvor du er mest sikker. Køber du billig malkeko i supermarkedet, så gå efter roastbeef af inderlår! For også her foretog som så ofte før, skal man lige sig selv i øjnene og overveje om man har købt den billigste i supermarkedet eller den gode hos slagteren - det gør en forskel for tilberedning - og resultatet.
Køb en roastbeef som allerede er snøret sammen, hvis du vil gøre det let for dig selv. Lad snøren blive på.
Start med at stege/branke roastbeef hele vejen rundt på en pande. Panden skal være brandvarm, der må gerne bruges fedtstof og krydderurter, også friske, i fedtstoffet. Det skal bare gå lynhurtigt - ikke mere end 45 sek per side.
Ja, vi starter allerede med at stege fra starten af -fordi roastbeef godt kan være en lille smule smagsløst, så får vi på denne måde noget mere af stegesmagen med i sous vide.
Når roastbeefen er branket af på alle sider, så krydrer du den med de krydderier, du kan lide på dine stege. Men spring salten over - den venter vi med. Friske krydderurter såsom timian og rosmarin er super, men de skal lige skoldes inden de kommer ved.
Har du nogle rester frisk krydderuter fra panden, så hæld bare dem i vakuumposen - det giver smag det hele.
Der må gerne komme rigeligt med krydderi på stegen!
Pro tip:
Hvis du har "flydende røg" på flaske, så hæld en omgang af det derved - men ikke for meget. En lille sjat barbeque-sause gør også kun godt.
Stegen skal nu vakuumpakkes og i sous vide badet ved den ønskede temperatur. Efter min smag må roastbeef gerne være meget rød, så jeg går efter 54 grader - men er du mere til det helt medium, så skal du op på 55 eller 56 grader.
Standardtiden er 8 timer i sous vide badet!
MEN har du købt en super lækker roastbeef fra en god slagter, så behøver den ikke blive ret meget mere mør, og du kan sagtens nøjes med mindre, fx 4 timer. Har du købt det billigste kød fra discountsupermarkedet, så kan den også sagtens tage 10-12 timer
Når roastbeefen har fået længe nok, så skal den op af bad.
Dup den af med lidt køkkenrulle og gør en pande klar - den skal være rygende varm og med godt med fedtstof. Hvis du foretrækker grill, så er det også super - fuld smæk på varmen, direkte!
Nu skal stegen have en ny omgang krydderi og krydderurter - og gerne rigeligt salt.
Brank roastbeefen af hele vejen rundt igen - gerne kun 30 sek på hver side, hvis din pande er varm nok. 60 sek eller mere pr side er ikke helt optimalt, men kan sagtens gå - for den skal have en god overflade for at være rigtig roastbeef.
Ingredients
Directions
Køb en roastbeef som allerede er snøret sammen, hvis du vil gøre det let for dig selv. Lad snøren blive på.
Start med at stege/branke roastbeef hele vejen rundt på en pande. Panden skal være brandvarm, der må gerne bruges fedtstof og krydderurter, også friske, i fedtstoffet. Det skal bare gå lynhurtigt - ikke mere end 45 sek per side.
Ja, vi starter allerede med at stege fra starten af -fordi roastbeef godt kan være en lille smule smagsløst, så får vi på denne måde noget mere af stegesmagen med i sous vide.
Når roastbeefen er branket af på alle sider, så krydrer du den med de krydderier, du kan lide på dine stege. Men spring salten over - den venter vi med. Friske krydderurter såsom timian og rosmarin er super, men de skal lige skoldes inden de kommer ved.
Har du nogle rester frisk krydderuter fra panden, så hæld bare dem i vakuumposen - det giver smag det hele.
Der må gerne komme rigeligt med krydderi på stegen!
Pro tip:
Hvis du har "flydende røg" på flaske, så hæld en omgang af det derved - men ikke for meget. En lille sjat barbeque-sause gør også kun godt.
Stegen skal nu vakuumpakkes og i sous vide badet ved den ønskede temperatur. Efter min smag må roastbeef gerne være meget rød, så jeg går efter 54 grader - men er du mere til det helt medium, så skal du op på 55 eller 56 grader.
Standardtiden er 8 timer i sous vide badet!
MEN har du købt en super lækker roastbeef fra en god slagter, så behøver den ikke blive ret meget mere mør, og du kan sagtens nøjes med mindre, fx 4 timer. Har du købt det billigste kød fra discountsupermarkedet, så kan den også sagtens tage 10-12 timer
Når roastbeefen har fået længe nok, så skal den op af bad.
Dup den af med lidt køkkenrulle og gør en pande klar - den skal være rygende varm og med godt med fedtstof. Hvis du foretrækker grill, så er det også super - fuld smæk på varmen, direkte!
Nu skal stegen have en ny omgang krydderi og krydderurter - og gerne rigeligt salt.
Brank roastbeefen af hele vejen rundt igen - gerne kun 30 sek på hver side, hvis din pande er varm nok. 60 sek eller mere pr side er ikke helt optimalt, men kan sagtens gå - for den skal have en god overflade for at være rigtig roastbeef.
Kan jeg lave den før jeg skal bruge den også fryse den ned❤️jeg skal nok bruge den kold så jeg kan anrette den i god tid vi skal have buffet til 50 mennesker skal selv lave alt ❤️kan bedst lide den varm men det er nok svært til så mange vh anita