Print Options:

Vandbakkelser

Antal1 portionForberedelse10 minTilberedning30 minSamlet tidsforbrug40 min

 80 gram Smør
 2 dl vand
 100 gram Mel
 23 Æg
1

Tænd ovnen på 200 grader.

Bring smør og æg i kog. Tilsæt mel på een gang, rør til dejen slipper. Lad dejen køle lidt af.

2

Pisk æggene let sammen og tilsæt lidt af gangen. Dejen skal være fast.

3

Sæt dejen på bagepapir med 2 skeer. Bag kagerne midt i ovnen i 20-30 min.

4

Åbn IKKE ovnen de første 15 min!

Tag en vandbakkelse ud. Hvis den ikke falder sammen - er de færdige.

5

FYLD 1 TIL VANDBAKKELSER:
200 g koldrøget laks
100 g flødeost
3 spsk creme fraiche
1 spsk Ricotta (kan udelades ellers mere flødeost)
1 lille finhakket løg 1 1/2 spsk citronsaft Lidt purløg til pynt
Hak laks fint. Laks, flødeost, cremefraiche blandes sammen.
Rør løg, citronsaft og en lille smule salt i - smag til.
Skær vandbakkelserne halvt over og put lakse moussen i. Klar til servering.

6

FYLD 2 TIL VANDBAKKELSER:
Kan variere alt efter smag.
Fx 1/4 l fløde
Mørk hakket chokolade