Den bedste Coleslaw

BedømmelseSværhedsgradLet

coleslaw

Antal6 portioner
Forberedelse10 minTilberedning15 minSamlet tidsforbrug25 min

 5 gulerødder (økologiske, fordi de smager af mere)
 400 gram revet hvidkål (400 g ~ et lille hvidkålshoved)
 2 stænger selleri
 2,50 dl græsk yoghurt 10% ELLER creme fraiche 18%
 3 spsk mayonnaise, fx Hellmanns
 3 spsk dijonsennep
 1 spsk sukker
 1,50 tsk citronsaft
 salt og peber
 Eventuelt: sesamfrø eller sellerifrø

1

Riv gulerødder, hvidkål og selleristænger (eller snit dem meget fint) og bland det sammen. Og ja, der er jo ingen mennesker ved deres fulde fem, der kan lide selleri - men det gør altså noget godt for din coleslaw!

(Har du dem ikke, så går det dog nok - de fleste opskrifter er uden..)

2

Lav dressingen ved at røre øvrige ingredienser sammen og kværne salt og peber deri.
Har du ikke citronsaft, så går det også nok. Nogle springer også over sennepen, men det synes jeg personligt er synd.

3

Tilsæt dressingen til kålblandingen indtil konsistensen er som ønsket

4

Der skal helst være tid til, at din coleslaw kan trække en times tid i køleskab (sæt lige noget film over imens). Så er den klar til at spise.

Pynt evt. med nogle drys sesamfrø eller sellerifrø, du lige rører i inden servering.

God fornøjelse!

5

(Pro tip:
Hvis du vil have en endnu mere lækker coleslaw, men også en tand mere besværlig, så gør du det her:
De revne grøntsager lægger du i en pose i køleskabet et par timer i en marinade af 1 dl æblecidereddike rørt op med 1 spsk sukker og salt og peber.
Posen drænes derefter lidt (klip hul i hjørnerne) og blandes sammen med dressingen nævnt ovenfor. )

Ingredients

 5 gulerødder (økologiske, fordi de smager af mere)
 400 gram revet hvidkål (400 g ~ et lille hvidkålshoved)
 2 stænger selleri
 2,50 dl græsk yoghurt 10% ELLER creme fraiche 18%
 3 spsk mayonnaise, fx Hellmanns
 3 spsk dijonsennep
 1 spsk sukker
 1,50 tsk citronsaft
 salt og peber
 Eventuelt: sesamfrø eller sellerifrø

Directions

1

Riv gulerødder, hvidkål og selleristænger (eller snit dem meget fint) og bland det sammen. Og ja, der er jo ingen mennesker ved deres fulde fem, der kan lide selleri - men det gør altså noget godt for din coleslaw!

(Har du dem ikke, så går det dog nok - de fleste opskrifter er uden..)

2

Lav dressingen ved at røre øvrige ingredienser sammen og kværne salt og peber deri.
Har du ikke citronsaft, så går det også nok. Nogle springer også over sennepen, men det synes jeg personligt er synd.

3

Tilsæt dressingen til kålblandingen indtil konsistensen er som ønsket

4

Der skal helst være tid til, at din coleslaw kan trække en times tid i køleskab (sæt lige noget film over imens). Så er den klar til at spise.

Pynt evt. med nogle drys sesamfrø eller sellerifrø, du lige rører i inden servering.

God fornøjelse!

5

(Pro tip:
Hvis du vil have en endnu mere lækker coleslaw, men også en tand mere besværlig, så gør du det her:
De revne grøntsager lægger du i en pose i køleskabet et par timer i en marinade af 1 dl æblecidereddike rørt op med 1 spsk sukker og salt og peber.
Posen drænes derefter lidt (klip hul i hjørnerne) og blandes sammen med dressingen nævnt ovenfor. )

Den bedste Coleslaw

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *